Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen dışarıya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sahih bir uran ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.
Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + sektör seti yahut panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi muhtevain yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın temelladıktan yalnızca 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi pekâlâ ki baplardır. Bu baplar 360 derece ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an beyninde güvende tutmaktadır. Bunun sebebi bapların genleşmeye birebir halde üretilmeleridir.
Görmüş olacaksınız ki bu aşama faziletli birinci sınıf yangın kapılarını en elverişli fiyatla sunan bizim firmamızdır.
Yangın bapsı evgin çıkış kucakin kullanılacaksa o bugün muktezi koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu mevki arakçılık vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir cepheının açık olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali önemli oranda düşmektedir.
Ayrıksı bir şarka ise bapların külliyen meydanda duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince şayet yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve zahir şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kırmızıınarak muktezi adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden zait beşer yaşıyor ise yangın bapsı gidiş tarafüne haklı açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı Yangın Merdiveni Kapısı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Bu doğrultuda mutluluk bile özen veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine munis bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.